ישנם כמה דברים בחיים שעליהם לא ניתן להתפשר…אהבה למשל, או שמחת חיים. אך הדבר החשוב ביותר, שמאפשר לנו לחוות את הרגעים היפים והמרגשים ביותר בחיינו – הבריאות, הוא בהחלט לא נתון למשא ומתן.
בשל כך, חשוב מאד להקפיד על איכות ותקן של ציוד רפואי, ובמיוחד כאשר מדובר בציוד המיועד למרפאות, ריהוט רפואי וציוד החייאה. ציוד רפואי למרפאות חייב לעמוד בתקנים מחמירים, ולעבור בדיקת תקנים בכל שנה. התקנים מחייבים לא רק מרפאות של קופת חולים או רפואה פרטית, אלא גם קליניקות המונות רק חובש או מגיש עזרה ראשונה.
ריהוט רפואי שגרתי למרפאות כולל מיטות טיפולים, כסאות, ארוניות ושולחנות. בנוסף לריהוט קבוע, קיים גם צורך בציוד מתכלה כגון בקבוקים, ונפלונים, כפפות, מד חום חד פעמי ועוד. על כל הריהוט והציוד הנמצא במרפאה לעמוד בתקנים של משרד הבריאות, כדי לספק ללקוחות שירות מקצועי, בטוח וסטרילי.
התקן מחייב הצבת ציוד עזרה ראשונה במקומות ציבוריים, וכן הצבת דפיברילטור במקומות עם מעל 500 אנשים (בתי ספר, בתי אבות, תחנה מרכזית, שדה תעופה ועוד). דבר זה מנסה לצמצם את מספר הפגיעות הבלתי הפיכות שנגרמות כתוצאה מהתמהמהות כוחות ההצלה, או מעיכוב בהתחלת מתן החייאה או שוקים חשמליים העלול לעלות בחיי הנפגע.
למקומות מסוימים, יש תקן ייחודי המציין מה צריך להיות כלול בתיק ההחייאה שנמצא בתחומם. יש ערכות ייעודיות למרפאות שיניים, מכוני כושר, מפעלים וכמובן, מרפאות. באריאל מדיק חשבו על כל התקנות, וייצרו תיקי החייאה ייעודיים לכל אחד מסוגי התקנים הנדרשים. כמו כן, ניתן להשיג ציוד אישי לרופאים, וכן תיקי עזרה ראשונה ותיקי החייאה אישיים, שיכולים לעזור ואף להציל חיים במצבי חירום. יש לשים לב בכל עת לכמות הציוד המתכלה בתיקי ההחייאה והעזרה ראשונה, ולדאוג לכך שהמלאי תמיד יהיה תקין.
המלצתנו היא להסתכל מעבר לתקן, ואפילו אם התקן אינו מחייב הצבת ציוד החייאה בתחומכם, קחו צעד קדימה, צעד להצלת חיים, והזמינו ציוד החייאה וציוד רפואי שתוכלו להידרש לו.
המאמר נכתב כידע בלבד ולא כסמכות רפואית . בשום אופן אין לבצע כל פעולה על סמך המאמר. ואין כותב המאמר או מי מטעמו לוקח אחריות כלשהי.